Kockás szoknyás iskolás lányok pedig vannak

Strigák és boszorkányok nincsenek, tudjuk Könyves Kálmán királyunk óta, bár ezzel a kijelentéssel egynémely házasságban élő férfitársam vitatkozik. Természetesen én nem tartozom közéjük, sőt mi több, el  is ítélem őket e fajta gondolkozásukért.
Azonban van egy lény, ami azt hittem ez idáig, hogy csak a pornó oldalak és filmek misztikus és legendákkal teli világában létezik. Ez pedig a japán iskolás lány. Meg van a kép? Fehér felső, kis kendővel a nyakban, kockás rövid szoknya, térdig érő zokni, sötét cipő. Hozzá természetesen sötétbarna mandula szem, ében fekete haj. Gondoltam, perverz, a fiatal lányokról álmodozó közönség számára találták ki a figurát, mivel a japán lányok kortalanok, így egy 21 évesről is hihető, hogy csak 16.
De mindenkit meg kell nyugtassak, Japánban igen sok létezik belőlük. Alapból az a helyzet, hogy itt minden oktatási intézményben kötelező az egyenruha, egyen táska. A legaranyosabbak az óvodások. Nagyon csinos ruháik vannak mind a fiúknak, mind a lányoknak, kis kalappal kiegészítve. Persze az óvodásoknál elmaradhatatlan kellék az egyforma uzsonnás táska. Meg lehet zabálni őket.Az általános iskolásoknál annyi a különbség, hogy az uzsonnás táskát egyen-iskolatáska váltja fel, a középiskolásoknál nem figyeltem meg egyen táskát, és kalapot sem. Ennek ellenére lehet, hogy az is van.
A kis gyerekek egyébként nagyon aranyosak, úgy néznek ránk, mint valami csuda egzotikus állatra. A kis iskolások már mutogatnak, nevetgélnek,integetnek is. Alapból nagyon barátságosak.

A középiskoláslányoknál más a helyzet. Ha itthon öltöznének úgy fel, mint amilyen az egyenruhájuk, hát, minimum kihívónak neveznénk őket. De ez itt természetes, a civilben lévő fiatal lányok is szívesen hordanak rövid szoknyát, vagy térdzoknival, vagy annélkül, sokan mindenféle harisnya nélkül, csupasz lábbal. Elterjedt a
rövidnadrág is a lányok körében. Általánosságban azt kell mondjam, hogy csinosan, ízlésesen öltöznek itt a nők.
Ám van egy furcsa tulajdonságuk. Nekem, európai szemmel nézve, nagyon nehezemre esik megállapítani, hány évesek lehetnek. Ugyanúgy elhinném hogy húsz éves, mint azt, hogy harmincöt. Az 16 éves iskolásokról is elhinném, hogy huszonötök, ha nem egyenruhában látnám őket. Hátulról nézve őket, igen nagy tévedésekbe szaladhat bele az ember. Előttem áll a mozgólépcsőn, azt hiszem 14 éves, hátrafordul, és kiderül hogy 50. Egyszerű az oka, a felnőtt nők ritka kivételtől eltekintve nem túl magasak, az idősebbek is fiatalosan öltözködnek, és nem híznak el.Itt nem nagyon látni “konyhásasszonykarú” nőket, hatalmas sonkákon döcögő, szuszogva prüszkölő zsírcsodákat.

Hiába, a genetika nagy úr.