Mitől fapados a fapados?

Ez a kérdés erősen foglalkoztat a mai naptól. A helyzet az,hogy a KLM 165 000 magyar forintért elvisz Budapestről Amszterdamba, majd onnan közvetlenül Oszakába. Ez olyan 11-12 ezer kilométer. Mindezt teszi úgy,hogy vihetek egy 23 kg-os csomagot, plusz egy 11 kg-os kézipoggyászt. A fel- és leszálláskor nem buszoztat kilométereken át, hanem kilépek a váróból, és belépek a gépbe, ahol helyjegyem van.

No, aztán a gépen ad egy kis szendvicset, üdítőt, kávét,mert hát korán kellett indulni Amszterdamba, szóval jár egy kis kárpótlás. Az Oszakába tartó út pedig elég hosszú, így el kell látni az embert élelemmel. Ez azt jelenti, hogy kétszer ad meleg, három fogásos menüt, és kétszer szolgál fel egy kis nasikát útközben. Kávé, tea, üdítő, bor, pedig amikor kéri az ember a hátsó pultnál, korlátlanul. Ja, mindezek előtt forró kéztörlő kendő.

Ehhez képest Wizzair és társai elvisznek mondjuk Berlinbe,Milánóba 25 000 forintért, ami autópályán sincs messzebb 1 000kilométernél Budapestről. Cserébe, fizethetek a kézipoggyászért is, szívatnak a beszállásnál bőröndmérettel, övtáskával, és mindennel, amiből le tudnak húzni még 40 eurót. A fedélzeten viszont nagyon király! Mindig a kedvencemet ehetem!Már amennyiben csomagoltam otthon, és sikerült felcsempészni a gépre. Vagy,megvehetem, 4-szer annyiért a gépen, mint kerülne egyébként az üdítő, szendvics és társai.

Nem merek belemenni ár-érték arány számításba, de még kilométerre vetített  csupasz, szolgáltatások nélküli viteldíjat sem vetem össze, mert szembetűnő a különbség.

Jó-jó. Lehet mondani, hogy szerencsésen vettem a jegyet. Igen, igaz. De ha nem ülök napokat a számítógép előtt az internetet böngészve,jó árakat keresve, akkor is bármikor meg tudtam volna venni ezt az utat220 000 forintért.

Már csak azt nem értem, miért drágább a fapad, mint a bőrülés?