Munka


codeLegelső programomat egy HT-1080Z iskola számítógépen írtam, 11 éves koromban, természetesen BASIC nyelven. Aztán az én életembe is elérkezett a Commodore-16, a Plus4, majd az IBM-PC. Így természetesen nem maradhatott ki a Turbo Pascal, dBAse és Clipper programozás sem. Aztán az informatika, programozás hihetetlen mértékű fejlődésével párhuzamosan be kellett látnom, nincs már univerzális programozó, valamilyen terület felé el kell köteleződni, és abban tanulni meg mindent, amit csak lehet.

Az érdeklődésem a desktop fejlesztés felől a web felé fordult, honlapok, céges portálok, egyedi webes alkalmazások fejlesztése lett a fő irány. Mai napig ez az a terület, ami foglalkoztat, főleg azok az igények, amelyek eltérnek a szokványos webes megjelenésektől, és olyan egyedi igényeket támasztanak, melyek fejlesztése kreativitást kíván, igazi kihívást jelent.

A böngésző oldalán nem meglepő, hogy HTML5, CSS3 és JQuery amivel dolgozom, a keretrendszerek közül pedig a Bootstrap-re esett a választásom, ami átlátható, kevés erőforrást használó rendszer.

Szerver oldalán nem kerülhettem én sem el az Apache-PHP-MySQL “szentháromságot” . Persze itt sem pőre PHP-val kezdek, a CodeIgniter keretrendszer minden igényemet kielégítette eddig.

 

css3-html5-bootstrapmysql-phpcodeigniter-logo